Pokazna vežba gašenja požara uz prisustvo Mojsilovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 19:42

Pokazna vežba gašenja požara uz prisustvo Mojsilovića

U jednom od skladišta pogonskih sredstava Centralne logističke baze danas je realizovana pokazna vežba gašenja požara, uz prisustvo načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića sa saradnicima.

Cilj uspešno realizovane vežbe je predstavljanje dostignutog nivoa osposobljenosti vatrogasnih i skladišnih jedinica Centralne logističke baze i načina saradnje sa drugim jedinicama Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i vatrogasno-spasilačkim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom gašenja početnih požara opasnih materija u skladištu vantrupnih rezervi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na vežbi su prikazane radnje i postupci gašenja požara nastalog prilikom izdavanja pogonskih sredstava na auto-vagon pretakalištu, od uzbunjivanja nakon nastanka požara, dejstva vatrogasnih jedinica Centralne logističke baze i pružanja prve pomoći povređenom u gašenju požara, do zajedničkog angažovanja sa teritorijalno nadležnom vatrogasno-spasilačkom jedinicom.

Odajući priznanje učesnicima vežbe načelnik Generalštaba Mojsilović izrazio je zadovoljstvo profesionalnim odnosom i obučenošću jedinica Vojske Srbije za gašenje požara i ostvarenom saradnjom sa vatrogasnom jedinicom iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova.

''Ohrabren sam prikazanim nivoom osposobljenosti, poznavanjem procedura, kao i mogućnostima formacijskih vatrogasnih sistema, ali i odličnom saradnjom jedinica Vojske Srbije na terenu sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom iz sastava Sektora za vanredne situacije, koja je ključna u realizaciji ovakvih zadataka'', istakao je general Mojsilović, ocenjujući vežbu najvišom ocenom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.