Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 21:50

Pogledajte kako je leteti helikopterom MI-35, najmoćnijim u Ratnom vazduhoplovstvu Vojske Srbije

Ekipa RTS-a imala je ekskluzivnu priliku da leti u helikopteru MI-35, koji je najmoćniji protivoklopni helikopter Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije. Osim velikih borbenih mogućnosti, ruski helikopter Mi 35, može se koristiti za potrebe traganja i spasavanja i pomoć civilnom stanovništvu.
Na vojno-civilnom aerodorumu Morava u Lađevcima, smeštena je 714. protiv oklopna helikopterska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << eskadrila. Decenijama je bila naoružana lakim borbenim helikopterima tipa GAMA, dok je danas eksadrila pojačana.

"MI-35 je višenamenski borbeni helikopter, prevashodno namenjen za uništavanje oklopljenih vozila, utvrđenih ciljeva, dejstvo po pešadiji, kao podrška pešadijskim jedinicama. Višenamenska komponenta ima i mogućnost traganja i spasavanja. Prevoz do 7 vojnika, kao i prevoz ranjenika sa bojišta", navodi kapetan Dino Antunović, pilot.
Kako bi prešli sa helikoptera GAMA, na helikopter MI-35, piloti su morali da idu na preobuku u Rusiju.
"U Rusiju je u početku otišlo četiri posade helikoptera. Prvih 2,5 meseca smo imali tehničku učionicu, znači teorijsku obuku, nakon toga, sledeća 2,5 meseca smo vršili letačku obuku u helikopterima. Tako smo se zadržali 4,5 meseca. Završili smo obuku 15 dana pre roka i vratili se u Srbiju", ističe major Branko Stanković, pilot.
Nabavkom helikoptera MI-35 napravljen je veliki iskorak u opremanju Vojske Srbije. Osim velikih borbenih mogućnosti, može se koristiti za potrebe traganja i spasavanja i pomoći civilnom stanovništvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U KABINI NAJBOLJEG HELIKOPTERA NA SVETU: Srbija napravila veliki iskorak sa teškim vazdušnim naoružanjem (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 10:17

Nabavkom helikoptera MI-35 napravljen je veliki iskorak u opremanju Vojske Srbije..Helikopteri koji u svojoj klasi važe za jedne od najboljih jurišnih helikoptera na svetu, namenjeni za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima...Helikopter MI-35 je najmoćniji protivoklopni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.