Izvor: RTS, 16.Sep.2021, 18:54

Pogledajte kako će izgledati novo vojno vozilo koje će nositi ime po Miroslavu Lazanskom

Novo vozilo srpske vojske, koje bi moglo da ponese ime pokojnog vojnog komentatora i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, biće modifikovana verzija postojećeg "lazara 3". Glavna razlika između "lazara 3" i "lazanskog" biće top.
Ovo vozilo bi trebalo da ima top 30 puta 173 milimetra, sa odgovarajućom municijom koju pravi "Sloboda" u Čačku, mitraljez i dva lansera za savremene protivoklopne vođene rakete. To će biti nastavak "lazara 3".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pored dobre vatrene podrške koje može da ostvari, zaštiti ljudstvo od kalibara 12,7 milimetara s prednje strane i municije kalibara 7,62 milimetra s bočnih strana", navodi major Vojske Srbije Aleksandar Grujić.
Top je višenamenski. Za dejstvo po živoj sili, lakim oklopljenim vozilima, fortifikacijama i ostalo. On koristi probojnu municiju koja je izuzetno moćna da probije i oklop lakih tenkova.
"Dakle, pruža dobre manevarske sposobnosti, zaštitu ljudstva i dobru vatrenu podršku", dodaje Grujić.
"Lazanski" bi fizički trebalo da bude sličan "lazaru 3", ali pretpostavlja se da će prilikom ispitivanja biti nekih korekcija koje će biti uslovljene ugradnjom naoružanja i novom elektronikom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"LAZANSKI" ĆE UNIŠTAVATI TENKOVE KAO OD ŠALE: Srbija dobija novo borbeno vozilo nazvano po preminulom ambasadoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021

Izgledaće zaista moćno..Novo vozilo srpske vojske koje bi moglo da ponese ime pokojnog vojnog komentatora i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog biće modifikovana verzija postojećeg "Lazara 3"...Glavna razlika između "Lazara 3" i "Lazanskog" biće top. Vozilo bi trebalo da ima top 30 puta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Novo vojno vozilo „Lazanski“ imaće top

Izvor: Danas, 16.Sep.2021

Novo vozilo srpske vojske, koje bi moglo da ponese ime pokojnog vojnog komentatora i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, biće modifikovana verzija postojećeg "Lazara 3". Glavna razlika između "Lazara 3" i "Lazanskog" biće top.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.