Počela rusko-srpska vazduhoplovna vežba BARS-2019, srpski piloti ponovo na nebu Astrahana

Izvor: TangoSix.rs, 30.Okt.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rusko-srpska vazduhoplovna vežba BARS-2019, srpski piloti ponovo na nebu Astrahana

Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Srbije izvešće u periodu od 30. oktobra do 1. novembra, u Astrahanskoj oblasti, u Rusiji zajedničku letno-taktičku vežbu ‘’BARS-2019’’, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane. Ceremonija otvaranja vežbe održana je juče u vazduhoplovnoj bazi Privoložskij.
Rusko ministarstvo odbrane navelo je da na vežbi učestvuju posade VKS Rusije i RV i PVO >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Vojske Srbije na avionima MiG-29SMT i helikopterima Mi-8AMTŠ kao i da će biti korišćeno više od 10 jedinica vazduhoplovne tehnike ruskih VKS.
Mešovite rusko-srpske posade leteće na dvosedima MiG-29UB / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Međutim, na internet sajtu ruskog armijskog lista ‘’Krasnaja zvezda’’ navodi se da će 14 ruskih i 14 srpskih vojnih pilota vežbati u sastavu 6 kombinovanih posada na lovcima MiG-29UB i 8 posada na helikopterima Mi-8MTV-5-1.
Srpski piloti ispred fotografije kokpita aviona MiG-29SMT / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije U okviru vežbe, pilotima dve zemlje predstoji sprovođenje letova u sastavu mešovitih posada a takođe će izvršavati i postavljene zadatke koji će obuhvatiti presretanje ciljeva u vazduhu, vazdušne borbe, elemente složene pilotaže, primenu vazduhoplovnih ubojnih sredstava po ciljevima na zemlji kao i desantiranje jedinica Vazdušno-desantne vojske i zadatke traganja i spasavanja.
Komandant 204. vbr pukovnik Brane Krnjajić na čelu srpske delegacije / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Saradnja i obuka srpskih i ruskih pilota na vežbama BARS traje već pet godina zaredom / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Na čelu srpske delegacije nalazi se komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić a ovo je treći put da srpski piloti, u okviru vazduhoplovnih vežbi BARS, borave u Rusiji. 2015. vežba je takođe održana na aerodromu Privoložskij i poligonu Ašuluk u Astrahanskoj oblasti dok je 2017. godine vežba realizovana iz baze Lipeck-2 i na poligonu Pogonovo. 2016. i 2018. ruski piloti boravili su u Srbiji, u vazduhoplovnoj bazi Batajnica, danas ‘’Pukovnik-pilot Milenko Pavlović’’.
Drugo gostovanje srpskih pilota na aerodromu Pirvoložskij / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije ‘’Krasnaja zvezda’’ piše o tome da će posade operativno-taktičke avijacije izvoditi presretanje i uništavanje brzih manevarskih ciljeva kao i sporoletećih nemanevrišućih ciljeva, odnosno avione na velikim visinama, helikoptere i bespilotne letelice na malim visinama. Piloti će takođe izvesti praktična lansiranja vođenih raketa vazduh-vazduh i uvežbavati metode uništavanja ciljeva na zemlji nevođenim vazduhoplovnim ubojnim sredstvima.
Piloti 890. mhe “Pegazi“ leteće na helikopterima Mi-8MTV-5-1 / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Posade armijske avijacije će svoje veštine pokazati u izršavanju zadataka traganja i spasavanja oborenih posada, kao i desantiranje odeljenja izviđačkih grupa specijalne namene.
Posade helikoptera dejstvovaće po ceiljevima na zemlji nevođenim raketnim zrnima / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Njima takođe sledi prikaz veštine upotrebe helikoptera pri oslobođenju kolone sa vazduhoplovnom tehnikom i zarobljenicima koje su uhvatili teroristi, uz primenu nevođenih raketa iz vazduha.

The post Počela rusko-srpska vazduhoplovna vežba BARS-2019, srpski piloti ponovo na nebu Astrahana appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela letno-taktička vežba BARS 2019

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019

Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije započeli su zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Ove godine vežba, čiji naziv je skraćenica - bratstvo avijatičara Rusije i Srbije, održava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbi i Rusi zajedno lete

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2019

BEOGRAD - Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Srbije počeli su zajedničke vojne vežbe "BARS-2019" u Astrahanskoj oblasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.