Izvor: RTS, 03.Jun.2021, 16:28

Počela međunarodna vežba "Platinasti vuk 21"

U bazi "Jug" kod Bujanovca počela je vežba "Platinasti vuk 21", na kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz devet drugih država.
Tokom vežbe, koja traje do 18. juna, uvežbavaće se taktike, tehnike i procedure sa neubojitim oružjem prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama.

Cilj vežbe je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja na taktičkom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.
"Platinasti vuk" je vežba koje se izvodi u Srbiji od 2014. godine sa idejom da se osim neposredne pripreme za učešće u multinacionalnim operacijama da podsticaj za razvoj baze "Jug" kao regionalnog centra za obuku.
Ove godine na vežbi učestvuju pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Velike Britanije, Francuske i Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod Bujanovca počela međunarodna vežba "Platinasti vuk 21"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021

U bazi "Jug" kod Bujanovca danas je počela vežba "Platinasti vuk 21", na kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz devet drugih država, saopštilo je Ministarstvo odbrane...Tokom vežbe, koja traje do 18. juna, uvežbavaće se taktike, tehnike i procedure sa neubojitim oružjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

[FOTO REPORTAŽA] Vežba Decisive Strike 21: Grčki F-16 blistali nad Krivolakom, vozila JLTV prvi put u prašini Makedonije

Izvor: TangoSix.rs, 04.Jun.2021, 07:52

Najveća vojna vežba održana na teritoriji Republike Severna Makedonija od kako se ova balkanska država pridružila NATO 2020. godine, održana je između 17. maja i 2. juna. Nazvana Decisive Strike 21 (na makedonskom: Одлучен Удар 21), vežba je bila deo velike multinacionalne, zajedničke...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.