Počela izgradnja alternativnog cevovoda do Užica

Izvor: Press, 09.Jan.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja alternativnog cevovoda do Užica

''Raščišćeno je dve trećine vrlo nepristupačnog terena kojim će proći cevovod, a u naredna tri dana sve cevi će biti dopremljene na trasu'', rekao je Puzović i podsetio da će sve radovi biti završeni do 25. januara, kako je prvobitnim planom i predviđeno.
Radove izvode Vojska Srbije i Jedinstvo iz Užica.
Major Slavko Prodanović, komandir radne grupe Vojske Srbije koja izvodi radove na pripremi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << trase za postavljanje cevovoda, rekao je da je Vojska veći deo posla već uradila.
“Pripremljeno 1.200 metara trase, a kompletna trasa biće raščišćena do subote. Vojska ulaže sve napore da se posao odradi u što kraćem roku”, rekao je Prodanović.
Početku radova prisustvovao je načelnik Štaba za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, koji je istakao da problem vodosnabdevanja vode nije samo problem Užica i zato se Vlada Srbije uključila kako bi se on što pre rešio.
“Urađeno je sve što je moglo da se uradi u kratkom vremenu. Spremni smo i za situaciju ako dođe do naglog zahlađenja, kada će se obezbediti dodatne cisterne i flaširana voda koja će se besplatno deliti Užičanima”, rekao je Marić.
Gradonačelnik Užica Saša Milošević zahvalio je Vojski Srbije na pomoći i naglasio da će akumulacija Vrutci posle sanacije i dalje ostati prioritetni izvor vodosnabdevanja Užica.
“Grad se već sada vodom ne snabdeva sa Vrutaka već iz alternativnih izvora sa velike brane na Ðetinji i iz reni bunara, kako bi se očištila gradska vodovodna mreža od algi'', rekao je Milošević i dodao da će Užičani brzo dobiti čistu vodu.
Gradonačelnik je rekao i da će se pitanjem odgovornosti baviti posle rešavanja problema vodosnabdevanja grada.
Puzović je ponovio da je tehnički prijem aklumulacije Vrutci započet 2009.godine, kada su izgubili vodnu i upotrebnu dozvolu, a da nepravilnosti koje su tada naložene do danas nisu sve ispravljene.
“Investitor akumulacije Vrutci je užički Vodovod i kada otklone sve nepravilnosti Srbijavode će preuzeti gazdovanje nad akumulacijom”, poručio je Puzović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.