Plan - u šta će Vojska Srbije da ulaže

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan - u šta će Vojska Srbije da ulaže

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je zadovoljan vojnim budžetom koji je usvojen.

Naveo je da je najveći deo budžeta otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije.

Kako je dodao, koliko god budemo imali snažniju, organizovaniju i opremeljeniju vojsku toliko ćemo biti slobodniji i toliko će i privredni ambijent u našoj zemlji biti sigurniji i mirniji "jer kad imate stabilnu i sigurnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju, onda ćete imati i investitore".

"Najveći deo našeg budžeta će otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije. Podsetiću vas da smo mi ove godine imali povećanje zarada za 10 odsto, iduće godine novim budžetom biće povećanje za još devet odsto, povećane su nam dnevnice, uvedena solidarna pomoć za rađanje deteta", rekao je Vulin.

On je naveo da se rešavaju i stambena pitanja, te da će uskoro početi izgradnja stanova za sve pripadnike bezbednosti.

Ministar se zahvalio predsedniku Vučiću na ogromnom ličnom doprinosu što je učinio da i ostali ministri i Vlada Srbije razumeju koliko je potrebno vojsci i da je svako ulaganje u vojsku ulaganje u bolji život svakog od nas.

"Kad uložite u vojno zdravstvo uložili ste u bezbednost, sigurnost, zdravlje svakog građanina Srbije. Kad uložite u opremu i organizaciju vojske uložili ste u zaštitu svakog od nas i učinili da živimo dostojanstveno kako i treba da živimo jer samo slobodna Srbija je Srbija vredna življenja u njoj, a nema slobodne Srbije bez moćne i organizovane vojske. Stvaramo opremljenu, modernu vojsku koju čine zadovoljni ljudi koji vole svoju zemlju", istakao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.