Plaćamo grejanje bogatašima sa Dedinja

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćamo grejanje bogatašima sa Dedinja

Stanovnici luksuznog naselja Mačkov kamen na Dedinju već osam godina uživaju u blagodeti besplatnog grejanja u svojim vilama.

Ovakvu pogodnost obezbedio im je investitor, koji je deo velelepnih vila, površine od 200 do 400 kvadrata, umesto na daljinski sistem "Beogradskih elektrana", priključio na toplanu Vojne akademije, zbog čega godinama u objedinjenom računu "Infostana" nisu imali stavku za grejanje.

Zbog ove privilegije, dvadesetak najbogatijih ljudi Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uštedelo je od 3.000 do 6.000 evra godišnje. Među njima su Rodoljub Drašković i njegova kompanija "Svislajon Takovo", ali i golman Vladimir Stojković i još desetak biznismena i političara.

Izvor "Blica" iz "Beogradskih elektrana" kaže da svi troškovi toplih stanova idu na teret Vojske, odnosno građana Srbije. - Beogradske elektrane nisu imale tehničke mogućnosti da priključe te vile. Pošto se radilo o objektima u kojima su smešteni ambasadori, ali i ugledni biznismeni i političari, Vojska je odobrila da se deo priključi na toplanu Vojne akademije. Reč je o skoro 8.000 kvadrata - objašnjava izvor lista.

Iz Vojske Srbije je nezvanično potvrđeno da je informacija tačna. - Nekoliko zgrada na Dedinju jeste priključeno na toplanu Vojne akademije. To je trebalo da bude privremeno rešenje, ali se odužilo i traje više godina. Postojao je dogovor da grad deo troškova refundira, ali do toga nije došlo - rečeno je u Ministarstvu odbrane.

- Deo objekata nije bio priključen na naš sistem, ali je letos urađen vrelovod i oni će biti priključeni na objekat na Miljakovcu, a redovna naplata za preuzetu toplotnu energiju preko JKP "Infostan" počeće od ove grejne sezone - rečeno je u "Beogradskim elektranama".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.