Pilot Omer Mehić sahranjen u Novom Sadu

Izvor: Prva.rs, 16.Mar.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot Omer Mehić sahranjen u Novom Sadu

Mehić je sahranjen uz najveće vojne počasti i uz tri plotuna pripadnika Vojske Srbije.
Sahrani Mehića pored rodbine, prisutvovao je veliki broj prijatelja, kolega, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, komandant 204. Vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, izaslanik predsednika Srbije Milorad Simić, starešine >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i pripadnici novosadskog garnizona, kao i članovi Gradskog veća Novog Sada i predstavnici Skupštine grada.

U ime starešina i kolega od Mehića oprostio se major 204. Vazduhoplovne brigade Slavko Bajić.

Sahrani su prisustvovali i pripadnici juniorske kadetske odbojkaške reprezentacije Srbije čiji je član stariji sin pokojnog pilota.

Mehić je zajedno sa kapetanom Milovanom Đukarićem, zastavnikom Nebojšom Trajićem, mehaničarem i letačem Ivanom Miladinovićem, nastadao u noći između petka i subote prilikom pada vojnog helikoptera u reonu aerodroma u Surčinu.

U helikopteru koji se srušio bili su i lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović koji su bili u pratnji životno ugrožene bebe iz Novog Pazara koja je trebalo da bude primljena u Institut za manju i dete u Beogradu.

Kapetan Milovan Đukarić sahranjen je danas u Mošorinu, dok će zastavnik Nebošja Drajić i Ivan Miladinović biti sahranjeni sutra u Jaklju kod Bajne Bašte i u Beogradu.

U Novom Pazaru juče su sahranjeni medicinski radnici Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.