Pethiljaditi padobranski skok (FOTO)

Izvor: Medijski istraživački centar, 04.Jul.2013, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pethiljaditi padobranski skok (FOTO)

Zastavnik Miroljub Janićijević pripadnik 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Vojske Srbije izveo je danas, na aerodromu u Nišu, svoj pethiljaditi padobranski skok.
Obeležavajući svoj jubilarni skok, on je bio deo dvanaestorke koja je realizovala grupni likovni skok sa visine od tri hiljade metara, tako što su četiri padobranca skočila u bazi iz helikoptera, dok su se ostali, dvojica po dvojica, priključivali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << /> Sa svojih 43 godine Janićijević je prvi pripadnik VS koji je izveo pet hiljada skokova u službi. Pet hiljada izvedenih padobranskih skokova znači da je on u proseku skakao svakog radnog dana i da u slobodnom padu ima četrdeset časova letenja. Miroljub ima zvanje instruktora padobranstva prve klase i nosilac je zlatnog padobranskog znaka od 2004.
Janićijević je više puta bio državni prvak u različitim sportskim padobranskim disciplinama, dok mu je u međunarodnoj konkurenciji najveći uspeh osvajanje osmog mesta na svetskom prvenstvu 1997. godine, u disciplini skok na cilj.
– Moja takmičarska karijera još nije završena – kaže zastavnik Miroljub Janićijević – Vreme za postizanje najboljih rezultata u skoku na cilj je od trideset pete do pedesete godine, jer ta disciplina zahteva smirenost i iskustvo padobranca. Naše sportsko padobranstvo je na svetskom nivou negde u sredini, a za svetski vrh su potrebna ozbiljnija ulaganja.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.