„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slovenski štit 2019“

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slovenski štit 2019“

Kao deo zajedničkih vežbi u srpskoj vazduhoplovnoj bazi Batajnica, raspoređene su i formirane zajedničke rusko-srpske mešovite snage i snage protivvazdušne odbrane. Jedinice zajedničke grupe sprovele su obuku i preuzeće borbene dužnosti u vazdušnoj odbrani Beograda, vazduhoplovne baze Batajnica i centralnog industrijskog regiona Srbije, prenosi ruski vojni kanal TV Zvezda. Po prvi put se u inostranstvu održavaju manevari u kojima učestvuju PVO sistemi S-400 i  "Pancir S" ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i PVO sistemi "Neva-M1T" i "Kub-M" RV i PVO Vojske Srbije. Za vreme borbenog dejstva, združena grupa za protivvazdušnu odbranu će praktikovati praktične borbene operacije kako bi odbila jake neprijateljske i udare u teškim uslovima. Zajedničke rusko-srpske vazduhoplovne vežbe „Slovenski štit 2019“ sastoje se od dve faze. Prva faza održana je u septembru 2019. godine u regiji Astrahanj na poligonu Centra za borbenu obuku i borbenu primenu ruskih vazduhoplovnih snaga. U vežbi su učestvovala borbene posade protivavionskih raketnih i radioinženjerskih snaga dve zemlje, sistemi S-400, "Pancir S", radarske stanice i druga vojna i specijalna oprema. Tokom vežbi „Slovenski štit 2019“ razrađena su pitanja interakcije i zajedničke borbene upotrebe jedinica protivvazdušne odbrane Ruskog ratnog vazduhoplovstva, kao i Vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane Republike Srbije. Podsetimo, divizion S-400 i baterija „Pancir S“ prebačeni su juče u Srbiju gde će prvi put učestvovati na vojnim vežbama u inostranstvu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.
 
„Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije“, navodi se u saopštenju Ministarstva. Vežba "Slovenski štit" će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

S-400 i PANCIR DOMINIRAJU BATAJNICOM: Prvi kadrovi sa vojnih vežbi Srba i Rusa pokazuju MOĆ! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019

U okviru zajedničkih vojnih vežbi na vojnom aerodromu u Batajnici formirana je i raspoređena zajednička rusko-srpska grupa snaga i sredstava protivvazdušne odbrane...U manevrima prvi put učestvuju jedinice protivvazdušnog raketnog kompleksa S-400 i kompleksa "Pancir-S" Vazdušno-kosmičkih snaga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.