PSG o služenju vojnog roka: Vučić i Vulin urušavaju vojsku i koncept odbrane

Izvor: Beta, 22.Avg.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG o služenju vojnog roka: Vučić i Vulin urušavaju vojsku i koncept odbrane

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković saopštio je danas da predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina treba sprečiti da dalje urušavaju vojsku i koncept odbrane, povodom najave da se razmišlja da se ponovo uvedene obavezno služenje vojnog roka."Vučića, Vulina i slične treba što pre, demokratskim promenama, sprečiti da dalje urušavaju vojsku, koncept odbrane, kao uostalom i celu Srbiju. Svaka debata o ozbiljnim državnim pitanjima s njima je besmislena", naveo je Janković, a preneo PSG.On je dodao da način na koji se čelnici "nedemokratskog režima" bave vojskom i civilno-vojnim odnosima ne omogućava stručnu diskusiju."Njima se mora reći samo 'Dalje ruke od dece i mladih'", naveo je Janković, koji je i predsednik Gradjanskog bloka 381.Kako je naveo, PSG i Gradjanski blok 381 žele da ceo državni kompleks odbrane i bezbednosti, kao i druge institucije, posle smene aktuelnog režima, grade tako da "ljudska bezbednost i čovek budu u centru pažnje, a ne podredjeni bilo čijim političkim tumaranjima i ličnim kompleksima".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DJB poziva ministra odbrane da ne plaši javnost najavama o vraćanju vojnog roka

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2018

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvаo je danas ministrа odbrаne Aleksandra Vulina "dа prestаne dа plаši jаvnost" nаjаvama dа se rаzmаtrа ponovno uvodjenje obаveznog služenjа vojnog rokа..."Te najave su unele nemir medju grаdjаne Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje da je Srbiji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.