Izvor: Blic, 10.Maj.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČAST DRAŽI UZ ODOBRENJE DIKOVIĆA Pet autobusa punih vojnika na Ravnoj Gori, Ministarstvo pokrenulo ISTRAGU

Vojsku Srbije potresa problem nakon što su njeni pripadnici odali počast i položili venac na spomenik vođi četničkog pokreta generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću. I mada su u Ministarstvu odbrane juče tvrdili da srpski vojnici to učinili samoinicijativno, "Blic" saznaje da je o svemu bio obavešten načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i da je za to dao svoje odobrenje. Zbog toga je, prema našim saznanjima, Ministarstvo odbrane pokrenulo istragu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZAŠTO VOJSKA KRIJE POMEN DRAŽI "Diković dao dozvolu, a za polaganje venca vođi četnika znao je i VULIN"

Izvor: Blic, 11.Maj.2018, 13:09

Na Ravnoj Gori bili su predstavnici Vojske Srbije, njih oko 200 uz dozvolu vojnog vrha, potvrdio je za “Blic” publicista i istoriograf Miloslav Samardžić koji je na poziv vojske i držao govor tom prilikom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.