PAD HELIKOPTERA Godišnjicu pogibije dr Ljajića obeležili humanom misijom

Izvor: Blic, 13.Mar.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAD HELIKOPTERA Godišnjicu pogibije dr Ljajića obeležili humanom misijom

Volonteri humanitarne organizacije “Otvorena ruka”, čiji je član i jedan od osnivača bio i doktor Dževad Ljajić koji je nastradao u padu helikoptera Vojske Srbije, godišnjicu tragedije obeležili su posetom i pružanjem pomoći žiteljima zabitih sela na Rogozni.

Kolege i prijatelji na dan njegove pogibije bili su u Rajetiću, selu u kojem su sa Dževadom započeli svoju humanu misiju, pružajući besplatnu medicinsku negu i pomoć meštanima koji su udaljeni nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << desetina kilometara od prve zdravstvene ustanove.

- Naš Dževad je uvek bio spreman da pomogne, uvek tu za ljude u nevolji. Tako je i stradao. Mi smo nastavili njegovu misiju i za ovih godinu dana smo pomogli više od 400 porodica. Tako i ovaj tužan dan obeležavamo onako kako bi on voleo pomažući drugima. Nikada nećemo zaboraviti njega i njegovo delo i trudićemo se da ideja pomaganja ljudima bude simbol sećanja na Dževada - kaže Muamer Delimeđac, predsednik “Otvorene ruka”.

Dževada se sećaju i starine sa obronaka Rogozne. Ostao im je sećanju kao drag i ljubazan doktor koji ih je saslušao, pregledao, dao lekove i obećao da će ih ponovo obići.

- Sećam se Dževada, kako ne. Mi smo ovde odsečeni od sveta, penzije male, autobusa nema, ne možemo kod lekara. Dolazio je on, pregledao nas sve, dao nam lekove. Kad su odlazili reče da će ponovo doći, ali sudbina ne dade. Šteta, onakva mladina - kaže baka Vera Avramović iz Kašlja.

U padu helikoptere Vojske Srbije 13. marta prošle godine poginuli su i anestetičar iz Novog Pazara Miroslav Veselinović, kao i članovi posade pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić i mehaničar letač Ivan Miladinović.

Oni su pokušavali da spasu život Šahina Ademovića, starog pet dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.