Ovlašćenje ministru odbrane za angažovanje vojske

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovlašćenje ministru odbrane za angažovanje vojske

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas odobrenje ministru odbrane da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost.

To je novinarima nakon sednice Saveta bezbednosti, povodom migrantske krize rekao, ministar pravde Nikola Selaković.

To znači da i ministar odbrane, u odsustvu predsednika, može da donese odluku o angažovanju vojske, ukoliko za to bude potrebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno ako policija ne bude mogla sama da održi red i mir na granici.

"Državni organi, bezbednosne službe imaće dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki bezbednosni izazov i zaštite državni poredak i građane", rekao je Selaković novinarima.

Bezbednost građana i imovine je apsolutni prioritet i svi organi imaju obavezu da rade na njihovoj zaštiti.

Sednici su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović i v.d. ministra odbrane Zoran Đorđević, kao i čelni ljudi vojske i bezbednosnih službi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.