Otvorena nova operaciona sala u Vojnoj bolnici Niš

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova operaciona sala u Vojnoj bolnici Niš

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je novu operacionu salu u Vojnoj bolnici Niš i tom prilikom poručio da je ulaganje u vojno zdravstvo ulaganje u kvalitet života svakog građanina Srbije.
Aleksandar Vulin je rekao da u Vojnoj bolnici Niš rade najbolji i najobrazovaniji stručnjaci sa najsavremenijom opremom, te da će vojska sa Ministarstvom odbrane nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Sve ovo je na raspolaganju civilima i svakom osiguraniku. Sve ovo je način da pomognemo u stvaranju boljeg života u Srbiji", naglasio je ministar.
Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik Jovica Stanojković naglasio je da se otvaranjem nove operacione sale znatno povećava funkcionalnost i sposobnost Odeljenja za hirurgiju i izrazio zadovoljstvo što je pacijentima omogućen najsavremeniji način lečenja.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izrazio je zadovoljstvo završetkom prve faze radova u bolnici i najavio drugu fazu rekonstrukcije i opremanja Vojne bolnice Niš.
"Za naš grad je ovaj vid i nivo zdravstvene usluge i zaštite veoma značajan i mi kao Grad pružamo veliku podršku svemu tome", rekao je Bulatović.
U delu operacionog bloka u Odeljenju za hirurške bolesti Vojne bolnice Niš izvršena je adaptacija i uređena operaciona sala namenjena miniinvanzivnoj hirurgiji iz oblasti hirurgije zglobova.
Operaciona sala opremljena je video artroskopom sa pratećim setovima za određenu vrstu rekonstrukcije zglobova, a sastavni deo opreme čini i rendgen aparat.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena nova operaciona sala u Vojnoj bolnici Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas novu operacionu salu u Vojnoj bolnici Niš i tom prilikom poručio da je ulaganje u vojno zdravstvo ulaganje u kvalitet života svakog građanina Srbije...Vulin je rekao da u Vojnoj bolnici Niš rade najbolji i najobrazovaniji stručnjaci sa najsavremenijom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.