Otvoren konkurs za 102 podoficira: Prilika za prve činove u raketnoj i vazduhoplovnoj brigadi

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 17:13

Otvoren konkurs za 102 podoficira: Prilika za prve činove u raketnoj i vazduhoplovnoj brigadi

Beograd -- Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je konkurs za prijem 102 podoficira u četiri brigade.

Zainteresovani prijave mogu podneti do 30. maja, saopšteno je danas.

Podoficiri se primaju u 204. i 98. vazduhoplovnu brigadu, 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva i 126. brigadu vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja.

Priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prve podoficirske činove u RV i PVO imaju mladići i devojke do 26 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

Mesta službe budućih podoficira biće vojni aerodromima u Batajnici, Lađevcima i Nišu, te vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima, gde su razmeštene jedinice RV i PVO.

Među otvorenim pozicijama najveći je broj onih koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta traži se i vozačka dozvola „C“ kategorije.

Kao prednosti ističu se i mnoštvo prilika za usavršavanje i napredovanje u karijeri uz benificije koje u vidu stabilnih i redovnih primanja, rešavanja stambenog pitanja i vrhunske zdravstvene zaštite nudi profesionalna vojna služba.

Kandidati i kandidatkinje koji budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire gde će sticati stručna znanja za poslove koji ih očekuju.

Posle uspešno završenog Kursa za podoficire RV i PVO, oni će biti proizvedeni u činove vodnika i biće postavljeni na odgovarajuća formacijska mesta.

Pozivamo sve zainteresovane da se najkasnije do 30. maja prijave na konkurs i stupe u ponosni stroj branilaca neba Republike Srbije, kaže se u saopstenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.