Optužnica Tužilaštva BiH za ratne zločine protiv državljanina Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica Tužilaštva BiH za ratne zločine protiv državljanina Srbije

Posebni odjel Tužilaštva BiH za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Ljubana Ećima iz Svilajnca iz Srbije. Optužnica ga tereti da je za vrijeme napada Vojske Republike Srpske i policije na stanovništvo bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Kotor Varoši i okoline, od početka juna 1992. do sredine 1994. godine, u svojstvu zamjenika zapovjednika Specijalne jedinice policije Centra službi bezbjednosti Banja Luka, sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu. U optužnici se...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Ljubana Ećima

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2019

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Ljubana Ećima kojeg tereti za zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Kotor Varoša.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.