Ojdanić stigao iz Haga - Na aerodromu doček uz trubače

Izvor: NaDlanu.com, 29.Avg.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojdanić stigao iz Haga - Na aerodromu doček uz trubače

Penzionisani general Vojske Jugosavije Dragoljub Ojdanić, koji je izdržao dve trećine kazne u Hagu sleteo je danas redovnom linijom " Er Srbije" iz Amsterdama u 14.33 časova na aerodorm Beograd.

Penzionisanog generala na beogradskom aerodromu čekaju brojni prijatelji, rođaci i članovi porodice, kao i trubački orkestar. Ojdanića su na aerodromu dočekalo oko 150 žitelja njegovog sela Ravni.Reporter Kurira sa mesta događaja javlja da se na dočeku generala Ojdanića okupilo više od 150 ljudi. Iz njegovog rodnog sela došla su dva autobusa i jedan kombi. Ispred ulaza nalazi se i Ojdanićeva supruga koja sa nestrpljenjem očekuje da se on pojavi.Ispred VIP ulaza na aerodromu Nikola Tesla nalazi se i veliki broj novinara koji očekuju Ojdanića koji je u haškom tribunalu izdržao dve trećine od 15 godina zatvora zbog odgovornosti za zločine na Kosovu i Metohiji." Ovo je pravi doček za srpskog generala", izjavio je pevač narodne muzike Andirja Era Ojdanić, koji takođe čeka svog rođaka da se pojavi.Tribunal je Ojdanića februara 2009. prvostepeno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja prisilnog premeštanja, deportacija, ubistava i progona Albanaca sa Kosova 1999. godine.Ojdanić se dobrovoljno predao Tribunalu u proleće 2002. godine. Sudilo mu se zajedno sa bivšim predsednikom Srbije Milanom Milutinovićem, koji je oslobođen svih optužbi.Postupak je istovremeno vođen i protiv bivšeg srpskog premijera Nikole Šainovića, generala VJ Nebojše Pavkovića i Vlastimira Lazarevića i policijskog generala Sretena Lukića.Milan Milutinović je oslobođen u prvom stepenu i tužilaštvo nije htelo da se žali.Međutim, na konačnu presudu čekaju još bivši vicepremijer Vlade SRJ Nikola Šainović, nekadašnji komandant Treće armije genral Nebojša Pavković, načelnik štaba Prištinskog korpusa genral Vladimir Lazarević i Sreten Lukić koji je tokom NATO bombardovanja bio načelnik MUP za KiM.Izvor: KURIR
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.