Održana vežba Vatreni bedem 2024

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2024, 18:33

Održana vežba "Vatreni bedem 2024"

Komanda Braničevske brigade organizovala je vežbu "Vatreni bedem 2024" putem simulacija Vojske Srbije, u Centru za obuku u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Vežbe podržane računarskim simulacijama predstavljaju važan oblik praktične obuke komandi u Vojsci Srbije. Ovakve vežbe pružaju priliku štabnim oficirima i komandama jedinica da, uz minimalan utrošak materijalnih resursa, unaprede osposobljenost za planiranje i izvođenje borbenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << operacija", navodi se u saopštenju.

"Vatreni beden 2024" je vežba podržana računarskim simulacijama, koja se realizuje sa ciljem unapređenja sposobnosti komande ove teritorijalne brigade za planiranje, organizovanje i izvođenje odbrambene operacije.

U skladu sa zadatim scenarijom, oficiri i podoficiri uvežbavaju štabne procedure u procesu donošenja vojnih odluka i rešavaju taktičke supozicije koje ih mogu očekivati tokom izvođenja borbenih dejstava.

Na vežbi se proverava i poznavanje načela upotrebe teritorijalnih snaga u operacijama, sadejstvo sa jedinicama Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i saradnja sa činiocima civilnog okruženja.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.