Održana svečana akademija povodom Dana RV i PVO; Vulin: U narednoj godini nastavak modernizacije i opremanja

Izvor: TangoSix.rs, 25.Dec.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana svečana akademija povodom Dana RV i PVO; Vulin: U narednoj godini nastavak modernizacije i opremanja

Svečana akademija povodom Dana RV i PVO održana je sinoć u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, a tom prilikom je komandant RV i PVO general-major Duško Živković uručio i Plaketu RV i PVO direktoru SMATSA-e Predragu Jovanoviću za uspešnu i dugogodišnju saradnju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Kako navode, svečanoj akademiji su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i mnogi pripadnici Ministarstva odbrane, Grada Beograda, lokalnih samouprava, verskih zajednica i drugih.
Okupljeni na svečanoj akademiji / Foto: Ministarstvo odbrane Uručivanje plakete Jovanoviću / Foto: Ministarstvo odbrane Čestitajući praznik svim pripadnicima RV i PVO, general Žarković je sumirao rezultate u godini za nama i istakao da je naredna godina ona u kojoj se nastavlja opremanje i razvoj vida:
– Ova godina je sa stanovišta RV i PVO bila značajna najpre zbog opremanja savremenim borbenim sistemima, pre svega vazduhoplovnim MiG 29 i Lasta. Takođe, završili smo i remont na delu ključnih borbenih sredstava i učestvovali u multinacionalnim vežbama kao što su „Air Solution“ i BARS, ali i na vežbama u zemlji među kojima je najznačajnija „Vek pobednika“.
U narednu godinu ulazimo sa velikim očekivanjima kada je reč o opremanju i usavršavanju kadra koji će biti spreman i sposoban da prihvati novu tehniku, a samim tim da unapredi i operativne sposobnosti vazduhoplovstva. –
General Živković o rezultatima u 2018. godini / Foto: Ministarstvo odbrane Ministar Vulin je, takođe, istakao da se nastavlja sa modernizacijom i opremanjem RVO i PVO, ali da će se raditi i na unapređenju položaja svih vazduhoplovnih pripadnika:
– Godina koja je pred nama će biti godina daljeg obnavljanja i godina u kojoj ćemo posle više decenija imati 14 MiG-ova 29, u kojoj ćemo dobiti nove helikoptere Mi 17, nove borbene helikoptere Mi 35, sjajne helikoptere H145. Biće to godina u kojoj ćemo moći da kažemo da smo u regionalnom smislu, verovatno, najsposobnije vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana.
U godini koja je pred nama radićemo na tome i da materijalni položaj ne samo naših pilota, pripadnika PVO, već i letačkog i zemaljskog osoblja bude daleko bolji i da imaju razloga da budu zadovoljni i vojskom i odnosom prema njima, odnosom države i naravno čitave nacije. –
Obraćanje ministra Vulina / Foto: Ministarstvo odbrane Ministar odbrane je u prisustvu generala Mojsilovića uručio i medalje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije i medalje za revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Dodela medalja / Foto: Ministarstvo odbrane
 

The post Održana svečana akademija povodom Dana RV i PVO; Vulin: U narednoj godini nastavak modernizacije i opremanja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Vulin i Mojsilović: Sposobnost VS značajno unapređenja u 2018.

Izvor: RTS, 25.Dec.2018

Na zajedničkoj sednici kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba zaključeno je da su sposobnosti Vojske Srbije tokom 2018. značajno je unapređenje, a da je najbolja potvrda za to uspešno izvedena vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.