Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 20:14

Održana proba vojne vežbe na Pešteri, sutra se očekuje dejstvo kompletne avijacije

Na Privremenom poligonu "Pešter" danas je izvedena generalna proba sutrašnje Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2020". Komandant Ratnog vazduhoplovstva general Duško Žarković kaže za RTS da će sutra biti povoljno vreme i da će moći da se vide svi borbeni avioni i helikopteri kojima je naoružana Vojska Srbije. Direktan prenos na RTS 1 od 11.50.
Na Pešteri se sutra održava vojna vežba "Sadejstvo 2020", u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojoj učestvuje 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, 150 borbenih i neborbenih vozila i više od 40 vazduhoplova srpskog Ratnog vazduhoplovstva.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva general Duško Žarković, koji je zadužen za planiranje vežbe, rekao je u Dnevniku RTS-a da će sutra biti povoljno vreme, tako da će moći da se vide svi borbeni avioni i helikopteri kojima je naoružana Vojska Srbije.
Što se tiče PVO sistema "Pancir s1", na kojem se vežbalo prethodnih dana, Žarković kaže da je to jedan od najsavremenijih sistema u svojoj klasi.
"Ono što je pokazao u svojim dejstvima ovde na Pešteri je bilo impresivno i očekujemo da tako bude i sutra", zaključio je Žarković.
Gledaoci će vojnu vežbu moći da prate u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a od 11.50.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spektakl na Pešteri - danas najveća vojna vežba srpskog ratnog vazduhoplovstva

Izvor: RTS, 10.Okt.2020, 07:39

Na Pešteri se održava najveća vojna vežba srpskog ratnog vazduhoplovstva. U vojnoj vežbi učestvovaće 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, sa 150 borbenih i neborbenih vozila i više od 40 vazduhoplova. Direktan prenos na Prvom programu RTS-a od 11.50. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.