Održana komemoracija poginuloj posadi helikoptera

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana komemoracija poginuloj posadi helikoptera

Komandant ratnog vazduhoplovstva i PVO Ranko Živak izjavio je u nedelju da su pripadnici Vojske Srbije koji su poginuli prilikom pada helikoptera bili "heroji, uvek među prvima i uvek na visini zadatka".

Živak je na komemoraciji u Zemunu rekao da je posadu helikoptera "odlikovalo ogromno međusobno poverenje, oslanjanje jednog na drugog, sigurnost da će svako bez rezerve da uradi deo svog posla".

"Letenje i uspešan rad posade jednog složenog borbenog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao što je transportni helikopter jesu jedino mogući na takav način. Ovom prilikom želim da istaknem njihove moralne kvalitete, humanost i patriotizam koji su sticajem okolnosti i prirodnih nepogoda došli do izražaja prošle godine", rekao je Živak u Komandi RV i PVO u Zemunu.

Transportni helikopter VS Mi-17 srušio u petak kasno uveče u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, a u udesu su poginuli major Omer Mehić, kapetan Milovan Djukarić, članovi posade Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anesteziolog Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović.

Živak je rekao da su major Mehić, kapetan Đukarić, zastavnici Miladinović i Trajić sa ostalim pripadnicima VS bili uvek tamo gde je najpotrebnije.

"U pokušaju da spasu i pruže šansu jednom mladom životu, kao i uvek dali su sve od sebe bez rezerve. Na žalost, ovog puta nisu uspeli. Sudbina se surovo poigrala sa njima a svoju plemenitu želju platili su najvećom cenom", kazao je general Živak.

Živak je rekao da su srca svih ispunjena tugom zbog ove nesreće.

"Ova tragedija je ogroman gubitak za RV, PVO i VS u celini. Izgubili smo vrsne pilote i letače, iskusne stručnjake, velike profesionalce i patriote", kazao je on.

Komemoraciji je prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana komemoracija letačima

Izvor: Akter, 15.Mar.2015

Danas je održana komemoracija četvorici članova posade helikoptera Mi-17, koji je pao u petak uveče kod aerodroma "Nikola Tesla"..Komandant Ratnog vazduhoplovsva Ranko Živak rekao je da su stradala dvojica pilota i dva aviomehaničara u svojoj profesiji stasavali u veoma teškim vremenima, položili...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.