Od Rusije tražimo buk i pancir

Izvor: Mondo, 20.Okt.2017, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Rusije tražimo "buk" i "pancir"

Nabavka za Vojsku Srbije sistema protivvzdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Sergeja Šojgua sa našim državnim vrhom, pišu "Večernje novosti".

Foto: Printscreen/YouTube/MONDO kolaž

Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo, navodi list.

Tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije, pišu Novosti.

Prema saznanjima tog lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane.

Srbija je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300.

Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa, naveo je list.

Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državniom vrhom Srbije označiće i početak treće faze procesa isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.