Izvor: TangoSix.rs, 26.Jan.2021, 09:00

Obuka “Tigrova“ u zimskim uslovima

Kako je Vojske Srbije juče saopštila, na aerodromu Morava i u širem rejonu Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade na avionima tipa Orao za potrebe održavanja trenaže za letenje u zimskim uslovima.
Navedeno je da je reč o redovnoj obuci pilota i tehničkog sastava za realizaciju zadataka u uslovima kada magla, smanjena vidljivost, jednoličnost terena, te podizanje snežne >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << zavese pri sletanju otežavaju letenje i realizaciju zadataka.
Osim uvežbavanja pilota u 241. lovačko-bombarderskoj eskadrili se paralelno vrši i obuka tehničkog sastava svih specijalnosti. Tehnički sastav uvežbava već razrađene procedure u slučajevima niskih temperatura i tokom otežanih meteoroloških uslova.
Jedina lovačko-bombarderska eskadrila u RV i PVO raspolaže jurišnim avionima Orao u jednosedoj verziji J-22 i dvosedoj NJ-22, glavni zadatak jedinice je dejstvo po ciljevima na zemlji i neposredna vazduhoplovna vatrena podrška Kopnenoj vojsci.

 
Poslednjih godina primećen je povećan broj dostupnih aviona, trenutno ih ima oko 11 od kojih se međutim dva koriste u razvoju Orla 2.0. Narednih godina može se očekivati završetak remonta još par aviona, moguće je da će među njima biti i primerci koji su izvučeni iz muzeja a skoro je najavljeno da se modernizacija aviona nastavlja u naredne dve godine i da će kroz ovaj proces proći 12 Orlova.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Obuka “Tigrova“ u zimskim uslovima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obuka pilota i tehničkog sastava 98. vazduholovne brigade

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021

Reč je o redovnoj  obuci pilota i tehničkog sastava za realizaciju zadataka u uslovima kada magla, smanjena vidljivost, jednoličnost terena, te podizanje snežne zavese pri sletanju otežavaju letenje i realizaciju zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. . Paralelno sa uvežbavanjem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.