Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jan.2024, 08:30

Objavljena lista najmoćnijih vojski na svetu: Srbija najjača u regionu




Kada je reč o našem regionu, Srbija prednjači po snazi vojske i nalazi se na 56. mestu što je pomak u odnosu na prethodni izveštaj

Foto: Pixabay.com/Ilustracija


Sjedinjene Američke Države imaju najjaču vojsku na svetu, dok je u regionu Zapadnog Balkana najsnažnija Vojska Srbije koja je zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << skok u odnosu na prethodne izveštaje i sada se nalazi na 56. mestu.
U najnovijem izveštaju portala „Global fajerpauer“ za 2024. godinu, ukupno je rangirano 145 zemalja i teritorija na osnovu njihove vojne moći, a prilikom izrade liste u obzir su uzeti različiti faktori.
Na drugom mestu po vojnoj snazi je Rusija, a na trećem Kina.
Slede Indija, Južna Koreja, Velika Britanija, Japan, Turska, Pakistan i Italija.
Izrael se nalazi na 17. a Ukrajina na 18. mestu.
Kada je reč o našem regionu, Srbija prednjači po snazi vojske i nalazi se na 56. mestu što je pomak u odnosu na prethodni izveštaj.
Iza nje su armija Hrvatske koja se našla na 66. mestu, Albanije čija vojska je na 90. mestu.
Na 110. mestu je vojska Severne Makedonije, na 116. je BiH, a Crna Gora je na 129. mestu.
Na rang listi se nalazi i tzv. Kosovo koje zauzima 135. poziciju.
Benin, Somalija, Surinam, Moldavija i Butan nalaze se na začelju liste.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je rangirana Vojska Srbije

Izvor: Danas, 18.Jan.2024

SAD imaju najjaču vojsku na svetu, dok je u regionu Zapadnog Balkana najsnažnija Vojska Srbije koja je zabeležila skok u odnosu na prethodne godine i sada se nalazi na 56. mestu, stoji u najnovijem izveštaju portala "Global fajerpauer" za 2024. godinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.