Obeleženo 152 godine advokature u Srbiji

Izvor: Studio B, 22.Feb.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 152 godine advokature u Srbiji

U Domu Vojske Srbije u Beogradu u subotu je održana svečanost povodom 152 godine advokature u Srbiji, a premijer u ostavci Ivica Dačić je poručio da je jaka i nezavisna advokatura garant vladavine prava.

Dačić je naveo da advokatura predstavlja prvi i posledni bedem odbrane ljudskih prava i gradjanskih sloboda.

"Advokatura u Srbiji je bila i doista treba da bude glas kritike savremenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pravnog života, neopterećena finansijskim, političkim ili drugim centrima moći, a pravila advokatskog reda koja proizlaze iz profesionalnih i moralnih obaveza su takva da samo advokat može da bude taj koji bi sebi mogao da zada moralna i profesionalna ograničenja", rekao je Dačić.

On je naveo da je značaj advokature veći ako se ima u vidu da se Srbija nalazi na početku pregovora o pristupanju EU i sigurno može da pruži ogroman doprinos u ispunjavanju kriterijuma i zadataka, naročito u poglavljima 23 i 24 koja se tiču pitanja vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije i osnovnih ljudskih prava.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.