OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE: Veliki broj zvanica na proslavi na Topčideru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE: Veliki broj zvanica na proslavi na Topčideru (FOTO)

Danas je u svim komandama, jedinicama i ustanovama proslavljen Dan Vojske Srbije

Vojnim svečanostima i polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja poginulim pripadnicima, danas je u svim komandama, jedinicama i ustanovama proslavljen Dan Vojske Srbije.

Svečanosti u Domu garde na Topčideru prisustvovali su načenlnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, ministri unutrašnjih i spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova Nebojša Stefanović i Ivica Dačić, zatim ministar energetike Aleksandar Antić, zamenik predsednika Skupštine Igor Bečić, vojni analitičar Miroslav Lazanski, patrijarh Irinej, kao i drugi verski velikodostojnici Srbije.

Među zvanicama su se našli i predstavnici stranih ambasada, narodni poslanici, kao i drugi nosioci društvenog života u zemlji.

Na početku svečanosti obratio se ministar odbrane Zoran Đorđević koji je u ulozi domaćina pozdravio prisutne i javno se zahvalio vojnicima.

- Naši pripadnici su neprekidno angažovani u kopnenoj zoni bezbednost i na granici gde sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova rešavaju probleme migrantske krize - poručio je Đorđević dodavši da su ujedno angažovani na 11 mirovnih misija u deset zemalja, te da uspostavljaju saradnju sa Ruskom Federacijom, Sjedinjenim Američkim Državama, zemljama regiona...

On je kazao da sve više vojnika želi da ostane u uniformi i da će se otvoriti još 600 radnih mesta za njih.

- Ono što je cilj, to je modernizacija vojske i da svaki pojedinac u njoj bude obučavan kao vojnik za 22. vek - kazao je Đorđević.

Ministar odbrane je napomenuo i da je Vlada Srbije uložila dosta u vojsku, i da su vojna oklopna vozila Lazar i Nora veliki potencijal.

Đorđević je završio govor iznova se obraćajući vojnicima. Čestiao im je praznik poželevši dobro zdravlje njima i njihovim porodicama, ocenjujući da je "njihov uspeh - uspeh svih nas".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.