Novicki: Drevs se neće sastati sa Bogdanovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki: Drevs se neće sastati sa Bogdanovićem

PRIŠTINA -

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je za prištinske medije da se komandant Kfora Erhard Drevs neće sastati sa ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem, pošto kada se radi o pitanjima bezbednosti sva pitanja rešava zajednička radna grupa Kfora i Vojske Srbije.

"Komandant Kfora nema nameru da prisustvuje takvom sastanku, zato što Kfor, sa srpskim zvaničnicima ima kontakte isključivo preko specijalne zajedničke komisije zadužene za implementaciju Vojnotehničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazuma", kazao je Novicki, a prenose prištinski mediji.

On je dodao da tu komisiju čine predstavnici Vojske Srbije i Kfora.

Prištinski mediji navode da je Bogdanović zatražio sastanak sa komandantom Kfora povodom snimaka objavljenih u kosovskim i albanskim medijima u kojima se vide civili naoružani dugim cevima za koje se tvrdi da su sa severa Kosova.

Prištinska RTV 21 i albanski Top-ćanel su, naime, emitovali snimke naoružanih ljudi za koje su kazali da se Albanci koji žive u naseljima na severu Kosova i koji to "oružje imaju kako bi se odbranili od napada srpskih ekstremista".

Povodom ovih snimaka Bogdanović je zatražio i da se sastane sa šefom Euleksa Gzavije Bo De Marnjakom, a iz Euleksa za sada nema odgovora hoće li doći do tog sastanka.

Juče je jedan od portparola Kfora rekao da nemaju informacije o postojanju naoružanih grupa na severu Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.