Novi vizuelni identitet Vojske Srbije

Izvor: RTS, 22.Mar.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vizuelni identitet Vojske Srbije

Na kolegijumu ministra odbrane razmatran je i prikazan predlog novog vizuelnog identiteta profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i odlučeno da nova rešenja za profesionalne pripadnike Vojske budu realizovana u tri faze.
Ta rešenja biće realizovana paralelno sa pokretanjem procedure za izmenu Pravila o vojnim uniformama i oznakama činova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Vojsci Srbije i Pravila o grbu Vojske Srbije, vojnim zastavama, vojnim oznakama i ostalim simbolima i obeležjima Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U prvoj fazi, profesionalni vojnici bi na sadašnjoj uniformi M-10 nosili vrpce odlikovanja i vrpce znački primeran vojnik, najbolji strelac i ostale, kao i značke roda/službe na oznaci čina.
Starešine bi nosile vrpce odlikovanja – vojnih spomen-medalja i vojnih spomenica na košulji kratkih rukava službene uniforme.
Tokom naredne faze, profesionalni vojnici nosili bi oznake i činove u punom koloru, odnosno oznake pripadnosti Vojsci Srbije, oznake čina sa crvenim širitima i značkom roda/službe, amblema jedinice, lente sa natpisom "za slobodu i čast otadžbine" i zastave Srbije, umesto u dosadašnjim redukovanim maskiranim bojama.
Ta faza obuhvatila bi i nabavku vojničkih plitkih cipela uz dosadašnje čizme, a starešine bi nosile zastave Srbije i lente sa natpisom "za slobodu i čast otadžbine" u koloru, na desnom rukavu službene uniforme.

U trećoj i poslednjoj fazi, navode, profesionalni vojnici dobili bi novitet u modelu "polo" majice, kratke jakne i moderni vojnički ranac, dok bi starešine dobile jakne uz komplet službene torbe i uniforme.
Razmatra se i o nacrtu javnog konkursa radi prikupljanja idejnih rešenja i izbora izgleda službene i svečane uniforme u Vojsci Srbije.
Zadatak o izmeni načina obeležavanja uniformi i predloge za uvođenje novih odevnih predmeta u komplet terenske i službene uniforme definisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku održanom 1. decembra 2017. godine u Generalštabu Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski vojnici dobijaju POBOLJŠANE UNIFORME ali u tri faze, a ovako će izgledati

Izvor: Blic, 22.Mar.2018

Ministarstvo odbrane odlučilo je da u tri faze poboljša uniforme pripadnika Vojske Srbije. U prvoj bi profesionalni vojnici nosili odlikovanje i značke, u drugoj bi dobili oznake u punom koloru, kao i nove čizme, dok bi u poslednjoj fazi noviteti bile polo majice, kratke jakne i moderan vojnički...

Nastavak na Blic...

Nove uniforme i činovi u Vojsci Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2018

Na kolegijumu ministra odbrane, održanom danas u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba, razmatran je i prikazan predlog novog vizuelnog identiteta profesionalnih pripadnika Vojske Srbije...Zadatak o izmeni načina obeležavanja uniformi i predloge za uvođenje novih odevnih predmeta u komplet terenske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FOTO: Nove uniforme i činovi u Vojsci Srbije

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2018

Na kolegijumu ministra odbrane, održanom danas u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba, razmatran je i prikazan predlog novog vizuelnog identiteta profesionalnih pripadnika Vojske Srbije...Nova rešenja biće realizovana u tri faze, paralelno sa pokretanjem procedure za izmenu Pravila o vojnim uniformama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.