Nivo percepcije korupcije smanjen, mito u porastu

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Jul.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nivo percepcije korupcije smanjen, mito u porastu

Nivo percepcije korupcije u Srbiji u poslednje dve godine je smanjen, ali je značajno porastao procenat gradjana koji su davali mito, pokazuju rezultati istraživanja Globalni barometar korupcije 2012/13. koje je 9. jula predstavila Transparentnost Srbija. Gradjani Srbije kao najkorumpiranije sektore društva vide partije, pravosudje, javne službenike i zdravstvo a kao najmanje korumpirane verska tela i vojsku. Procene ukazuju da u Srbiji svake godine ima 600.000 slučajeva korupcije od čega se prijavi manje od 1%. U svetu je u prošloj godini svaka četvrta osoba dala mito.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Barometar korupcije: Srbija na nivou svetskog proseka

Izvor: GdeInvestirati.com, 09.Jul.2013

BERLIN/BEOGRAD - Svaka četvrta osoba u svetu je tokom prošle godine platila mito u nekoj državnoj instituciji, a Srbija, sa 26 odsto ispitanika koji su priznali da su na ovaj način učestvovali u korupciji, ne odskače od svetskog proseka, navodi se u danas objavljenom Globalnom barometru korupcije...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.