Nikolić uručio oficirske sablje najboljima, promovisana nova klasa oficira

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić uručio oficirske sablje najboljima, promovisana nova klasa oficira

Tradicionalnim bacanjem šapki u vazduh, kojem je prethodilo pevanje državne himne "Bože pravde", večeras je završena svečana promocija najmlađe klase oficira Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje, najboljima, a prvi put u istoriji srpske vojske najbolje su tri devojke. Prva u rangu je Bojana Regodić, sa opštim uspeh 9,84, druga u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rangu Jelena Peković, sa opštim uspehom 9,74, dok je treća Iva Stanković, koja je postigla opšti uspeh 9,65.

Nikolić je rekao da će vojska ostati snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih interesa, a najmlađim oficirima poručio da budućim generacijama ostave Srbiju boljom nego što su je nasledili. "Mi vama koji dolazite danas, vi onima koji dolaze posle vas, svako odužuje najsvetiji dug - da na dalje čuvanje ostavi Srbiju bolju od one koju je nasledio", rekao je Nikolić.

On je istakao da vojska s pravom uživa najveće poverenje građana, o čemu svedoči i to što je iz godine u godinu vojna profesija jedna od najpoželjnijih za mlade u Srbiji. "Ako i posle današnjih predsednika države i vlade na čelo Srbije dođu ljudi kojima je Srbija važnija od svega, više nećemo ratovati i koristićemo vaša znanja za bolji život građana i za sticanje još većeg ugleda u svetu", naglasio je Nikolić.

Na svečnosti, ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima voda Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. U vodu Kopnene vojske najbolji je Marko Lakić, opšti uspeh 9,53, a u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Boško Marković, sa opštim uspeh 9,58.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske kademije na svečnosti ispred Doma narodne skupštine su dodeljeni paradni bodeži.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.