Nikolić: Ponosan sam na uniformu

Izvor: Studio B, 23.Apr.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ponosan sam na uniformu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je delegaciju Vojske Srbije i Ministarstva odbrane i čestitao im praznik - Dan Vojske.

Sve što je imalo da se čestita u ova dva veka, a što su neki propustili da čestitaju, ja vam u ime građana Srbije čestitam, rekao je Nikolić. On je istakao da danas pripada Vojsci Srbije, a pripadao je i Vojsci Jugoslavije i JNA, "i uvek je bio ponosan na to što pripada onima koji nose uniformu zemlje u kojoj je rođen, živeo i živeće".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Nikolić je pripadnicima Vojske Srbije poželeo da budu dostojni naslednici onih koji su pre njih časno nosili unfiromu, "koja je odlučivala o sudbini Srbije, Jugoslavije, ili kako god da se zvala zemlja koju je stvarao srpski narod".

Sa nadom da ćemo imati mogućnosti da vam materijalno i tehnički posvetimo još više pažnje nego do sada, sa uverenjem da ćete, kako god bude, svoje poslove obavljati najbolje što je moguće, sa nadom da nikada, posebno tamo gde ste sa stranim vojskama u saradnji, niste obrukali i nećete, neka vam je srećan ovaj veliki praznik, rekao je on.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je Nikoliću uručio Zlatnu plaketu Vojske, prvu koja se dodeljuje i poručio da je svim pripadnicima sistema odbrane čast što je on prvi koji je dobija.

Nikoliću je "Orden vitaza" uručila i organizacija Međunarodni konsultativni komitet, organizacija oficira u rezervi i penziji, povodom održavanja međunarodne naučne konferencije o Prvom svetskom ratu, u Beogradu 24-25. aprila. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.