Nestao helikopter Vojske Srbije koji prevozio bebu spasenu iz odrona

Izvor: NaDlanu.com, 14.Mar.2015, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao helikopter Vojske Srbije koji prevozio bebu spasenu iz odrona

Vojni helikopter angažovan u akciji spasavanja bebe iz Novog Pazara nestao je sa radara iznad beogradskog aerodroma i u toku je potraga

Vojni helikopter angažovan u akciji spasavanja bebe iz Novog Pazara nestao je sa radara iznad beogradskog aerodroma i u toku je potraga, saznaje B92.

Prema saznanjima B92, helikopter koji je prevozio bebu staru pet dana nije uspeo da sleti na aerodrom zbog vremenskih uslova, a oko ponoći je sa posadom izgubljen kontakt.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Vojna transportna letelica "Mi-17" stigla je do Beograda oko 23 časai kružila je neko vreme u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mestom za sletanje, ali joj se potom gubi svaki trag.

Strahuje se da je helikopteru ponestalo goriva.

Uprkos ranijim izveštajima medija, iz Instituta za majku i dete je za B92 demantovano da je beba primljena u tu ustanovu.

Akcija spasavanja počela je oko 21 čas, kada je odron na putu zarobio sanitet koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kraljevačku bolnicu.

Ubrzo je angažovan vojni helikopter, koji je prema poslednjim informacijama koje je dobio B92, stigao do Beograda, da bi oko ponoći nestao sa radara.

U toku je potraga, a kontakt sa posadom još nije uspostavljen.

Inače, ranije večeras je javljeno da sanitetsko vozilo u kojem se nalazi beba nije moglo da prođe deonicu puta zbog odrona u mestu Pivnici, kod Bogutovca, pa je upućen helikopter Vojske Srbije koji je trebalo da je preveze do Beograda, rečeno je Tanjugu u Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane. U sanitetu nije bilo dovoljno kiseonika da bi se čekalo raščišćavanje puta.

Put Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca u prekidu je od 18 sati zbog odrona, a u toku su radovi na raščišćavanju puta.

Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajović rekao je večeras Tanjugu da se bukvalno brdo obrušilo i to u trenutku dok su njihove službe u blizini obavljale redovno održavanje ovog magistralnog puta.

"Brdo sa kamenjem i zemljom je bukvalno krenulo i zatrpalo obe trake puta. Procena je da se sručilo oko 6.000 kubnih metara zemlje. Uzrok odronu su obilne padavine i nestabilne kosine duž cele Ibarske magistrale. Usled odrona celo brdo je zatvorilo put", rekao je Pajović.

Pajović kaže da će putarima samo za osposobljavanje jedne trake biti potrebno nekoliko sati, da noć otežava posao mehanizaciji, ali da će se raditi sve dok se put ne raščisti.

Jedan od ocevidaca Dragan Vlajić rekao je Tanjugu da ih je putar zaustavio zbog manjeg odrona, i da se onda u tom trenutku obrušilo brdo.

"Bio je loš prizor, i gledali smo kako brdo pada na put", ispričao je Dragan Tanjugu.

Kraljevačka saobraćajna policija vozače iz pravca Raške i Kraljeva, koji su se uputili ka Bogutovcu, upozoravaju na prekid saobraćaja.

"Zbog nepostojanja alternativnog putnog pravca u ovom delu magistrale Kraljevo - Raška, vozači se obaveštavaju da se parkiraju pored puta i sačekaju da putari ponovo osposobe pravac", rečeno je Tanjugu u saobraćajnoj policiji u Kraljevu.

Fudbaleri OFK Beograda blokirani zbog odrona na magistrali

Fudbaleri OFK Beograda blokirani su danas kod Bogutovca zbog odrona na Ibarskoj magistrali na putu za Novi Pazar, gde u subotu igraju prvenstvenu utakmicu 19. kola protiv domaćeg superligaša.

Ekspedicija "romantičara" čekala je puna tri sata u dugoj koloni vozila, a kako je Tanjugu rečeno FK Novi Pazar je angažovao auto-prevoznika kako bi svojim vozilom prebacio gostujuću ekipu na odredište.

Međutim, odlučeno je da tim OFK Beograda prenoći u Kraljevu i da u Novi Pazar doputuje na dan utakmice.

Radnici preduzeća za puteve čiste odron, ali zbog velike količine kamenja nisu u mogućnosti da tako brzo očiste put, formirana je velika kolona vozila i očekuje se da put bude prohodan pre ponoći?.

Utakmica 19. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i OFK Beograda igra se u subotu od 14 sati.

novosti/nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.