Nema opasnosti od zagađenja vazduha u Kragujevcu nakon eksplozije

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti od zagađenja vazduha u Kragujevcu nakon eksplozije

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je danas da informacije Vojske Srbije (VS) pokazuju da, posle eksplozije i požara u magacinu ubojnih sredstava u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ), nije bilo štetnih posledica u smislu zagađenja vazduha ili povećanog zračenja.

Nikolić je na sednici Gradskog veća rekao da ubojna sredstva koja su eksplodirala nisu imala bilo kakvu dozu hemijskih supstanci u sebi koje mogu da utiču na zdravlje ljudi.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dodao da od VS ima potvrdu da je sada rizik od novih eksplozija u TRZ sveden na "rizik na dan pre nesreće" i ocenio da je to dobro ali ostaje da stručni timovi do detalja pregledaju kompletan teren.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović je potvrdio ocenu nadležnih iz operativnog tima da u objektu TRZ, koji je zahvatio požar i gde je došlo do eksplozije, nije bilo radioaktivnih sredstava koji bi ugrozili život i zdravlje građana Kragujevca.

On je naveo da je nastavljeno intenzivno čišćenje terena i ruševina i da su sva lica koja su angažovana na tom poslu u TRZ bezbedna, kao i svi objekti u zavodu i svim okolnim naseljima.

Podnoseći izveštaj Gradskom veću, Kočović je rekao da su u eksploziji u TRZ poginule četiri osobe, dok je 30 povređeno. Među povređenima je bilo 12 vatrogasaca iz Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu, od kojih je četiri zbrinuto u Kliničkom centru u Kragujevcu, tri na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, dok su ostali pušteni na kućno lečenje.

"U akciji gašenja požara i spasavanju u TRZ učestvovalo je 60 vatrogasaca sa 20 specijalnih vozila, a u zajedničkoj intervenciji nadljudske napore da spreče incidente većih razmera dali su i pripadnici Vatrogasne službe Vojske Srbije", rekao je Kočović.

Na sednici Gradskog veća upućen je poziv građanima naselja u blizini TRZ da nadležnim službama prijave eventualnu štetu od eksplozije na stambenim objektima radi ostvarivanja prava na naknadu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nema opasnosti od zagadjenja vazduha u Kragujevcu nakon eksplozije

Izvor: Beta, 03.Mar.2017

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je danas da informacije Vojske Srbije (VS) pokazuju da, posle eksplozije i požara u magacinu ubojnih sredstava u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ), nije bilo štetnih posledica u smislu zagadjenja vazduha ili povećanog zračenja. Nikolić je na sednici...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.