Naši vojnici ispraćeni u mirovnu misiju na Kipar

Izvor: Politika, 17.Sep.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši vojnici ispraćeni u mirovnu misiju na Kipar

KURŠUMLIJA – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je danas grupu vojnika iz kasarne „Toplički ustanak” iz Kuršumlije u mirovnu misiju na Kipru.

Na Kipar odlazi 37 vojnika, među kojima su i četiri devojke, pripadnici 37. mehanizovanog bataljona treće brigade kopnene vojske u Kuršumliji.

Oni će od septembra ove godine do marta 2015. godine obezbeđivati objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na liniji razgraničavanja turskog i grčkog dela Kipra.

Na svečanom ispraćaju, kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i porodice i prijatelji vojnika, general Diković je rekao da su naši vojnici u mirovnim misijama uvek dobijali samo pohvale.

Diković je kazao da je ovo sedma rotacija kontigenta multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija na Kipru i da je cilj odlaska u tu misiju doprinos miru u svetu, ali i jačanju borbene gotovosti VS, čiji su vojnici pohvaljeni za odličnu obučenost i disciplinu.

„ Mi moramo biti svesni svojih vrednosti i kada sebe ubedimo koliko vredimo treba i drugima to da pokažemo. Naš cilj je da budemo dobri vojnici, oficiri i generali, ali i da budemo dobri roditelji, komšije i uopšte ljudi i da uvek idemo korak dalje”, rekao je Diković.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti, Diković je rekao da su Vojska Srbije, Žandarmerija i Kfor postigli dogovor o pojačanoj kontroli linije razgraničavanja, kako se ne bi dogodio incident poput nedavnog ubistva u Merdaru.

Povodom fudbalske utakmice koju je ekipa VS nedavno odigrala sa ekipom Kfora, Diković je rekao da su pobedili.

„Pobedili smo. Uvek je lepo kada pobedimo”, rekao je Diković.

Tanjug

objavljeno: 17.09.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIROTVORCI: General Diković ispratio vojnike u misiju na Kipar

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014

KURŠUMLIJA - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je danas grupu vojnika iz kasarne "Toplički ustanak" iz Kuršumlije u mirovnu misiju na Kipru...Na Kipar odlazi 37 vojnika, među kojima su i četiri devojke, pripadnici 37. mehanizovanog bataljona treće brigade...

Nastavak na Kurir...

Kuršumlijski vojnici - strelci krenuli u mirovnu misiju na Kipru

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014

Streljački vod Vojske Srbije je ispraćen iz kuršumlijske kasarne "Toplički ustanak" u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija. Na Kipar je krenulo 46 vojnika, a ispraćaju su prisustvovali Načelnik generalštba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predstavnici lokalne samouprave i porodice i prijatelji vojnika....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.