Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava vježbe vojske Srbije i Rusije

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo da će ruske vazdušno-desantne snage održati taktičku antiterorističu vežbu sa  vojnim jedinicama Srbije.

Kako je navedeno, u vježbi će učestvovati kopnene snage Srbije, a održaće se u prvoj polovini novembra.

Kako prenosi agencija Tass, u Srbiju će na vježbu pod nazivom “Srem-2014” stići padobranci iz jedinice stacionirane u gradu Tula.

Manevri će sadržati vježbe pucanja, slijetanje vojnika iz vazduha i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vježbe sa borbenim vozilima, kako i testiranje padobranskih sistema.

Vježbe se organizuju u okviru sporazuma o vojnoj saradnji za 2014. godinu, a zajedničke vježbe vojnih avijacija dve zemlje planirane su za 2015. godinu.

U novembru 2013. Srbija i Rusija su potpisale sporazum o vojno-tehničkoj saradnji, koji uključuje razmjenu informacija za održavanje mira, razvoj odnosa u sferi kartografije, te medicinsku i vojnu obuku.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.