Najava događaja za nedjelju, 23. april 2023. godine

Izvor: Capital.ba, 23.Apr.2023, 07:03

Najava događaja za nedjelju, 23. april 2023. godine

KOZARSKA DUBICA – Centralna manifestacija obilježavanja dana sjećanja na 700.000 žrtava ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac u Donjoj Gradini kojoj će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije: – u 10.00 časova polaganje vijenaca i cvijeća /grobno polje “Topole”/; – U 10.30 časova parastos žrtvama ustaškog zločina genocida/grobno polje “Hrastovi”/; – U 11.15 časova obraćanje zvaničnika. DERVENTA – Obilježavanje 31 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od ubistva 37 Srba u naselju Čardak koje su 1992. godine počinili pripadnici regularne vojske Hrvatske i hrvatsko-muslimanske paravojne formacije iz Dervente: – u 10.00 časova liturgija u crkvi Svetog apostola Tome, koja je u sklopu Spomen-kompleksa “Čardak”; – u 11.00 časova parastos i polaganje vijenaca. ISTOČNO SARAJEVO – U 12.00 časova okrigli sto o djelu Žarka Vidovića koji će biti održan u okviru naučne i kulturno-umjetničke manifestacije “Dani Žarka Vidovića”. /Svečana sala Elektrotehničkog fakulteta/ BANJALUKA – U 13.00 časova konferencija za novinare predstavnika Fondacije “Novak Đoković” povodom promocije “onlajn šopa” Fondacije pod nazivom “Šop sa svrhom”. /Fan zona teniskog kompleksa u parku “Mladen Stojanović”/ BANJALUKA – U 14.00 časova finale turnira “Srpska open” u kojem će se sastati srpski teniser Dušan Lajović i Rus Andrej Rubljov. BEOGRAD – U 10.00 časova nastavak Međunarodne naučne konferencije posvećene Jasenovcu, na kojoj će se, između ostalih, obratiti istoričar i senator Republike Srpske Jelena Guskova, istoričar Goran Šarić i drugi. /Hotel M, Bulevar oslobođenja 56a/ BEOGRAD – U 9.00 časova start Beogradskog maratona. /raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Resavske/ OTAVA – Njemački predsjednik Frank Valter Štajnmajer doputovaće u višednevnu posjetu Kanadi. Чланак Najava događaja za nedjelju, 23. april 2023. godine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas u Donjoj Gradini na obeležavanju Dana sećanja na žrtve genocida u NDH-a!

Izvor: 24sedam.rs, 23.Apr.2023

Prema programu obeležavanja, u 10.05 je predviđeno polaganje venaca na grobno polje „Topole“, a u 10.30 parastos i pomen žrtvama na grobnom polju „Hrastovi“

Nastavak na 24sedam.rs...

Dodik: Svaki dan da se prisjetimo djece koja su u džakovima bacana u Savu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2023

KOZARSKA DUBICA - Tokom obilježavanja dana sjećanje na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da je ovo mjesto jasenovačke tišine, koja postaje sastavni dio naših duša i tijela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik ponovo pozvao na ujedinjenje Republike Srpske sa Srbijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Apr.2023

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je pozvao na uniju između Srbije i tog bosnakohercegovačkog entiteta. Dodik je govorio 23. aprila na komemoraciji u selu Gradina na severu Republike Srpske, održanoj za žrtve stradalih u hrvatskom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu. Tokom Drugog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.