Nacionalna garda Ohaja u poseti Generalštabu VS

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna garda Ohaja u poseti Generalštabu VS

Delegacija verske službe Nacionalne garde Ohaja počela je posetu Generalštabu Vojske Srbije. Predvodnik delegacije, vojni sveštenik pukovnik Endrju Akvino, dodelio je više odlikovanja i povelja te garde za izuzetne rezultate i doprinos prilikom obavljanja zadataka.
Reč je o bronzanoj medalji Nacionalne garde Ohajo, vojnom priznanju koja se dodeljuje za izuzetne rezultate i doprinos prilikom obavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadataka vojnim licima, a dodeljena je glavnom vojnom imamu kapetanu Mustafi Jusufspahiću, glavnom vojnom kapelanu kapetanu Goranu Avramovu i glavnom vojnom svešteniku kapetanu Slađanu Vlajiću, prenosi Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu VS, tročlanu delegaciju Nacionalne garde Ohaja primio je načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba VS brigadni general Stojan Konjikovac.
Zatim je načelnik Odeljenja za veru Generalštaba VS pukovnik Saša Milutinović američkim kolegama predstavio dosadašnja iskustva u radu glavnog vojnog sveštenika, kapelana i imama.
Takođe je bilo reči i o dostignutom nivou implementacije delatnosti verske službe u VS.
Tokom izlaganja, pukovnik Akvino osvrnuo se na saradnju vojnih sveštenika sa komandantima, pružanje religijske podrške kao i bogosluženje i pružanje religijske podrške u terenskim uslovima.
U nastavku posete delegacija verske službe Nacionalne garde Ohaja obići će Patrijaršiju SPC, Jevrejsku Sinanogu, Bajrakli džamiju, spomen kompleks Oplenac, kao i Vojni muzej.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.