Nacionalna garda Ohaja prenela srpskoj vojsci iskustva iz Iraka

Izvor: Blic, 22.Feb.2012, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna garda Ohaja prenela srpskoj vojsci iskustva iz Iraka

Predstavnici Nacionalne garde Ohaja danas su pripadnicima vojnog vazduhoplovstva Srbije predstavili organizaciju helikopterske avijacije Sjedinjenih Američkih Država i preneli iskustva iz borbenih dejstava u Iraku.

U Komandi Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu tročlana radna grupa Nacionalne garde Ohaja održala je seminar "Helikopterska podrška prilikom izvođenja operacija Evropske komande oružanih snaga SAD".

Pripadnicima 98. i 204. vazduhoplovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brigade i Komande Vazduhoplovstva, piloti helikoptera "crni jastreb" (Black Hawk) predstavili su strukturu i organizaciju helikopterske avijacije SAD i preneli svoja iskustva iz borbenih dejstava u Iraku.

Oni su istakli da su njihove helikopterske posade najčešće bile zadužene za zaštitu kopnenih snaga i obilazak samog bojišta, ali da su bili angažovani i u vazdušnom transportu.

S obzirom na pokretljivost i brzinu ovih jedinica, piloti iz SAD kažu da su često upravo one odgovorne za pravovremeno snabdevanje i logističku podršku kopnenih snaga.

Kao posebne zadatke istakli su pružanje humanitarne pomoći i medicinsku evakuaciju, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja odlično sarađuju već nekolio godina na različtim projektima.

Povezane vesti: Vojska traži kupca za 60.000 starih pušaka i pištolja Američka vojska smanjuje broj brigada Irački premijer pozvao na jedinstvo zemlje Iran nudi Iraku vojnu saradnju I poslednji američki vojnici jutros napustili Irak

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.