Na redu su izložbe

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu su izložbe

Projekat prikupljanja fotografija, pisama i dokumenata iz Prvog svetskog rata koji je od 19. marta do 31. jula vođen pod nazivom Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata imao je veliki odziv Srba iz okruženja i rasejanja. Prikupljeno je više od 900 fotografija, a akciju su, kako ističu organizatori, naročito podržale Srpska pravoslavna crkva i Vojska Srbije.

Blagoje Mićkov Rušić
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prva faza završena: Pozivna karta

Nekoliko tekstova objavile su i "Vesti", a veći broj naših čitalaca poslao je i vredan materijal iz tog perioda srpske istorije. Na sajtu projekta među medijskim prijateljima na vidnom mestu istaknute su i naše novine.

Organizatori u drugom delu akcije nameravaju da prikupljeni materijal predoče javnosti na izložbama koje bi organizovali na otvorenom prostoru na Kalemegdanu, Petrovaradinskoj i Niškoj tvrđavi.

-Za takav poduhvat potrebna su novčana sredstva za štampanje kataloga i edicija, a prelaskom našeg sufinansijera Kancelarije za dijasporu u sastav Ministarstva spoljnih poslova ponestala su i sredstva. Zato smo prinuđeni da tražimo donatore, pa vas ovom prilikom molimo da naš apel objavite - napisao je "Vestima" Aleksandar Vasilić rukovodilac projekta.

O projektu se više može doznati na sajtu slavnimprecima ili na www.facebook.com/albumsecanja .

Telefon Aleksandra Vasilića rukovodioca projekta je 00381 11 334 4721

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.