Na paradi 2.600 vojnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na paradi 2.600 vojnika

Ulicama Beograda prodefilovaće 2.600 pripadnika Vojske Srbije, koji će nositi zastave partizanskih jedinica i jedinica Crvene armije, dok će nebom leteti 25 raznih aviona, kao i čuvena ruska akrogrupa "Striži", izjavio je danas Milovan Drecun iz Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda.

Drecun je u izjavi za RTS rekao da je namera ogranizatora da se paradom pošalje antifašistička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poruka i poruka mira.

Prema njegovim rečima u paradi će učestvovati 11 ešalona sa po 180 vojnika, a biće prikazano i 180 različitih borbenih sistema.

"U obliku poklona imaćemo učešće jedne od najpoznatijih svetskih akrogrupa ''Striži'' (iz Rusije), koja će leteti na pet aviona ''mig 29''", rekao je Drecun.

Organizacioni odbor utvrdio je pre nekoliko dana konačni program proslave obeležavanja 70 godina oslobođenja Beograda, koja će početi u petak 10. oktobra i trajati do ponedeljka 20. oktobra, a centralne manfistacije biće vojna parada i svečana akademija u čast oslobodiocima Beograda.

U okviru proslave biće svečano otkrivene spomen-ploče narodnim herojima Koči Popoviću i Peku Dapčeviću.

Gost na paradi biće ruski predsednik Vladimir Putin, koji će se, kao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, obratiti okupljenima.

Na poziv SUBNOR-a Srbije, gosti Beograda će biti predstavnici boračkih organizacija Ruske Federacije, Velike Britanije, Francuske, Belorusije, Ukrajine, Azerbejdžana, Italije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Tokom desetodnevne proslave održaće se brojne izložbe i događaji koje su pripremili Biblioteka grada Beograda, Muzej PTT, Muzej istorije Jugoslavije, "Beogradska tvrđava", Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture, "Jugoslovenska kinoteka", Dom omladine Beograda i "Sava" centar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na paradi 2.600 vojnika

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2014

Ulicama Beograda prodefilovaće 2.600 pripadnika Vojske Srbije, koji će nositi zastave partizanskih jedinica i jedinica Crvene armije, dok će nebom leteti 25 raznih aviona, kao i čuvena ruska akrogrupa „Striži“, izjavio je danas Milovan Drecun iz Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina...

Nastavak na BKTV News...

Na paradi 2.600 vojnika, 25 aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2014

Ulicama Beograda prodefilovaće 2.600 pripadnika Vojske Srbije, koji će nositi zastave partizanskih jedinica i jedinica Crvene armije, dok će nebom leteti 25 raznih aviona, kao i čuvena ruska akrogrupa "Striži", izjavio je danas Milovan Drecun iz Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.