Na aerodrom u Batajnici sleteli moćni helikopteri, ponos naše vojske!

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aerodrom u Batajnici sleteli moćni helikopteri, ponos naše vojske!

Reč je o najsavremenijim letelicama u svojoj klasi, a proizvođač je "Erbas" NA aerodrom „Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici danas su sletela dva nova helikoptera h- 145, koja će još više ojačati vazduhoplovne snage naše vojske. Reč je o najsavremenijim letelicama u svojoj klasi, a proizvođač je "Erbas". Slični vazduhoplovi nedavno su isporučeni i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali će za razliku od policijskih vojni biti naoružani i to sredstvima domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << proizvodnje. U hangarima jedinica Vojske Srbije biće pet ovakvih helikoptera, a ugovor o nabavci potpisan je 2016. PROČITAJTE JOŠ - ZAVIRITE U UNUTRAŠNjOST SRPSKE ZVERI: Helikopter H145M, novo tehnološko čudo naše vojske (Foto / Video) Inače, H 145 je jedini helikopter na svetu koji može da poleti samo sa jednim od dva motora, u svim vremenskim uslovima. Reč je o lakom transportnom i višenamenskom helikopteru s borbenim mogućnostima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PONOS SRPSKE VOJSKE Na aerodrom u Batajnici sleteli helikopteri Erbas

Izvor: Blic, 29.Nov.2019

Na aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici danas su sletela dva nova helikoptera H-145, koja će još više ojačati vazduhoplovne snage Vojske Srbije.

Nastavak na Blic...

[POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučena još dva vojna helikoptera H145M

Izvor: TangoSix.rs, 30.Nov.2019, 10:24

Kako je sinoć na svom internet sajtu preneo dnevni list “Večernje novosti“, na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ juče su sletela još dva helikoptera H145M koji ulaze u sastav RV i PVO Vojske Srbije. To su treći i ćetvrti od pet letelica ovog tipa koji su za naše vojno vazduhoplovstvo...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.