NOVA DONACIJA BELORUSIJE SRBIJI! Avijacija Srbije sada je JAČA za još četiri aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 17:45

NOVA DONACIJA BELORUSIJE SRBIJI! Avijacija Srbije sada je JAČA za još četiri aviona

Reč je o dva lovca "mig 29", koji su dopremljeni avionom An-124 "Ruslan".

"Migovi-29" koje Belorusija donira Vojsci Srbije, upravo su dopremljeni na batajnički aerodrom.

Belorusija je poklonila Srbiji četiri "miga 29", jednoseda.

"Migovi 29" koje je Belorusija poklonila Srbiji remontovani su u beloruskom 558. Vazduhoplovnom zavodu u gradu Baranoviči.

Kako je najavljeno, Belorusi su četiri "dvadesetdevetke" remontom doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na tehnički nivo 9.13, što odgovara avionima ovog tipa koji su već u Srbiji.

Prethodno je i Rusija donirala Srbiji šest lovačkih aviona "mig 29".

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ranije je rekao da će u junu biti završena i modernizacija "migova 29", koja se obavlja u Srbiji, i da će ih nakon toga naša vojska imati ukupno 14.

Pored tehnološkog unapređenja "migova" koji se remontuju u Srbiji, najavljena je i nabavka savremenog naoružanja. Okončanjem ovog posla Srbija će posle duže vremena dobiti eskadrilu nove generacije, spremnu za zaštitu vazdušnog prostora, ali i sadejstvo sa snagama na zemlji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.