Multinacionalna vežba Vojske Srbije Cyber Tesla 2019

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Multinacionalna vežba Vojske Srbije "Cyber Tesla 2019"

Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja "Cyber Tesla 2019", čija je tema odbrana telekomunikaciono-informacionog sistema od pretnji iz sajber prostora, održava se u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu.

Ciljevi ovogodišnje vežbe "Cyber Tesla" su izgradnja vojnih kapaciteta sistema odbrane i Nacionalnog centra za prevenciju rizika u IKT sistemima Republike Srbije (Nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << CERT) za odbranu od visokotehnoloških napada i unapređenje saradnje sa relevantnim državnim i privatnim sektorom u cilju zaštite informacionog prostora Republike Srbije.

Rukovodstvo vežbe iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije ističe da je vežba "Cyber Tesla" značajna jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, poboljšava koordinacija organa i institucija u čijoj su nadležnosti poslovi informacione bezbednosti, razmenjuju iskustava iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilateralna vojna saradnja.

Od 2016. godine vežba "Cyber Tesla" izvodi se jednom godišnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora. Na vežbi, takođe, učestvuju i predstavnici privatnog i javnog sektora naše zemlje koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još jedna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja protiv sajber napada

Izvor: VOA, 13.Nov.2019

Gornji Milanovac, Beograd -- Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja "Sajber Tesla 2019", čija je tema odbrana telekomunikaciono-informativnog sistema od sajber napada, održava se u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu, saopštilo je u sredu Ministarstvo odbrane...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.