Mojsilović i Martines o unapređenju vojne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mojsilović i Martines o unapređenju vojne saradnje

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i načelnik Generalštaba odbrane Španije general Fernando Alehandreo Martines razgovarali su danas o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje i konkretizaciji budućih zajedničkih aktivnosti, uz sumiranje rezultata dosadašnjeg zajedničkog angažovanja u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Potvrđeni su zajednički interes i opredeljenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za nastavak svestrane vojno-vojne saradnje.

Osim zajedničkog angažovanja u misiji u Libanu, gde je sada u okviru španskog kontingenta angažovano 140 pripadnika Vojske Srbije, veoma je značajna saradnja u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane i zajedničkoj obuci specijalnih jedinica. Postoji i zainteresovanost za podizanje nivoa saradnje u oblasti vojnog obrazovanja.

General Mojsilović je tokom zvanične posete Kraljevini Španiji obišao i Združenu operativnu komandu i Združenu komandu za sajber odbranu.

Ovo je prva bilateralna poseta generala Mojsilovića inostranstvu od njegovog stupanja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije u septembru 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.