Izvor: TangoSix.rs, 23.Maj.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane potvrdilo da se u Rusiji na obuci nalazi deo pilota i tehničkog osoblja za avion MiG-29

Ministarstvo odbrane Srbije je juče u odgovoru “Vestima“ saopštilo da ne postoji zastoj u donaciji MiG-ova iz Rusije kao i da RV i PVO ima dovoljan broj pilota i tehničkog osoblja koje bi pilotiralo i održavalo ove letelice.
Usled pojedinih ozbiljnih tvrdnji domaćih vojnih stručnjaka da je za Srbiju bolje da donacija MiG-ova 29 ne stigne a zbog nepostojanja kadrovskih i tehničkih uslova za ovaj tip vazduhoplova, redakcija “Vesti“ obratila se Ministarstvu odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> – Procedura nabavke aviona ide svojim tokom, a vojska ima potreban broj pilota osposobljenih za upravljanje avionom MiG-29, u skladu sa trenutno raspoloživom tehnikom i dodeljenim zadacima, u prvom redu zadatkom kontrole i zaštite vazdušnog prostora Srbije. Već je realizovana obuka mlađeg kadra, a istovremeno se nastavlja kontinuirana obuka pilota i tehničkog osoblja za avion MiG-29, kako u zemlji tako i u Rusiji – navodi se u pisanom odgovoru redakciji “Vesti“.
Istovremeno, Ministarstvo odbrane otkriva i da će se remont poklonjenih aviona odvijati po istom modelu kao što je to urađeno ranije.
– Načelno je planirano da se u zavodu „Moma Stanojlović“ uradi jedan deo radova, dok će ostalo biti demontirano i poslato u Rusiju. Potom će sve biti vraćeno u Srbiju gde će se izvršiti montaža, završna ispitivanja na zemlji i u vazduhu. Biće to dobra prilika da naši stručnjaci uče od kolega iz Rusije – ističu za “Vesti“ u Ministarstvu odbrane.
The post Ministarstvo odbrane potvrdilo da se u Rusiji na obuci nalazi deo pilota i tehničkog osoblja za avion MiG-29 appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.