Izvor: TangoSix.rs, 07.Okt.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane potpisalo Memorandum o saradnji sa kompanijom Airbus

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane danas je sa kompanijom Erbas (Airbus) potpisan Memorandum o saradnji.
Ministar odbrane Zoran Đorđević i predstavnik Erbasa Marko Miklis potpisali su, kako se navodi, Memorandum o razumevanju visokog nivoa“ između Vlade Srbije i Airbus.
Ovaj Memorandum predstavlja usaglašeni iskaz zajedničkih namera o uspostavljanju saradnje u oblastima opremanja Ratnog Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Vojske Srbije i unapređenja kapaciteta srpske vazduhoplovne industrije. – stoji u saopštenju Ministarstva odbrane. 
Ceremoniji potpisivanja su, pored predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i kompanije Erbas Grup, prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede i finansija kao i ambasadori Nemačke, Francuske i Španije.
Kako je Tango Six već pisao, Airbus je veoma zainteresovan za vojnu saradnju sa Srbijom, u protekle dve godine ta saradnja je više puta najavljivana a u okviru toga spominjana je moguća nabavka lakih višenamenskih helikoptera H145M, taktičkih transportnih aviona C295, modernizacija školsko-borbenog aviona G-4 i kupovina raketnih sistema za protivvazduhoplovnu odbranu.
#mc_embed_signup{background:#fff;clear:left;font:14px Helvetica,Arial,sans-serif}Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu.* indicates required
Email Address *


First Name *


Last Name *


Occupation

Company













The post Ministarstvo odbrane potpisalo Memorandum o saradnji sa kompanijom Airbus appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.