Ministar vojni o bolnici na Sajmu – Kinezi su primetili da je ovo “srpska brzina”

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar vojni o bolnici na Sajmu – Kinezi su primetili da je ovo “srpska brzina”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u izjavi za TV Pink, rekao je da se u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi 30-tak pacijenata sa lakšim simptomima i da je disciplina vojnička.
– Ustaje se između 6.00 i 6.30 časova, leže u 22.00. Sve je isplanirano, imaju 24-časovni lekarski nadozor. – rekao je Vulin.
On je naveo da su kineski lekari bili izuzetno zadovoljni kako je uređena privremena bolnica na sajmu i primetili da je to „srpska brzina“.
Devet vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zaraženo koronom On je dodao i da je devet pripadnika Vojske Srbije inficirano virusom. Kako je naveo ti vojnici su kontrolisali ulazak građana u našu zemlju, na severnoj granici Srbiji.
– Njihovo stanje je dobro i ja se nadam njihovom brzom oporavku. – rekao je ministar za TV Pink i dodao da su 642 vojnika u samoizolaciji, jer su bili u kontaktu sa obolelima.
Među migrantima nema zaraženih Ministar je izjavio da nema registrovanih slučajeva koronavirusa u migrantskoj populaciji i da se oni nalaze u 17 kampova koje obezbeđuje Vojska Srbije.
– Njima nije dozvoljeno kretanje sem uz posebne dozvole, da odu u nabavku ili zbog medicinskog tretmana – rekao je Vulin, navodeći da i u tim slučajevima migranti imaju pratnju.
Kako je rekao, zbog opasnosti od koronavirusa strogo se kontroliše kretanje migranata kako ne bi došlo do njihovog „mešanja sa stanovništvom“, prenosi N1.
Ministarstvo odbrane raspisalo tender za merenje rejtinga Vulina u medijima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.