Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane u Priboju: FAP neće u stečaj, radiće za Vojsku Srbije

Prilikom posete Fabrici automobila Priboj Ministar odbrane potvrdio je da ova fabrika neće otići u stečaj i nagovestio nove poslove ovog preduzeća sa Vojskom Srbije.

Uoči ročišta po Unapred pripremljenom programu reogranizacije FAP, zakazanog za 23. novembar, Đorđević je kazao da će potraživanja državnih poverilaca prema ovoj firmi biti konvertovana u kapital, čime će većinski vlasnik FAP-a postavi država.

Đorđević je naveo da su posebno značajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kapaciteti FAP-a za proizvodnju i montažu terenskih automobila iz zajedničkog razvoja sa Ministarstvom odbrane i Vojske Srbije, nove generacije kamionskih šasija, pogonskih mostova i modernizaciju složenih odbrambenih sistema. Ministar je kao ekonomsku šansu FAP-a naveo i proizvodnju i montažu vozila sa nadogradnjom za civilne potrebe.

U FAP-u kažu da će posle usvajanja UPPR-a biti intenzivirani razgovori u cilju da FAP postane deo namenske industrije Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.